keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

PAREMPI MAC & CHEESE
 Eilen tehtiin hampurilaisia kotona ja tein aika reilusti jauhispihvejä. Tänään piti keksiä jotain niitten seuraksi ja päädyin mac'n'cheeseen. Olen tehnyt sitä ennenkin, mutta tällä kertaa halusin tästä ruoasta todella juustoisen valuvaa. Ja sitä siitä tulikin! Siis tässä neuvot parempaan versioon amerikkalaisherkusta!
PAREMPI MAC AND CHEESE

200 g makaronia
50 g voita
n. 100 g kermajuustoa
suolaa 
rouhittua mustapippuria
1 1/2 dl maitoa
1 rkl jauhoa
1 kananmuna
1 1/2-2 dl ruokakermaa
n. 1 dl cheddarjuustoa
n. 1 dl parmesan-juustoa

 Keitä makaronit kypsiksi. Valuta kypsät makaronit ja laita ne takaisin kattilaan. Laita voi sekaan ja anna sulaa.
 Kuutioi kermajuusto ja sekoita makaronien sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
 Sekoita jauhot hyvin maidon sekaan. Riko sekaan muna ja lisää vielä kerma. Sekoita ne ensin sekaisin ja kaada sen jälkeen makaronien ja juustokuutioiden sekaan. Sekoita hyvin.
 Raasta cheddaria ja parmesania, sekoita niistä reilu puolet makaroniseokseen, kaada seos uuninkestävään vuokaan ja ripottele päälle vielä loput juustoraasteet. Lisää kermaa, mikäli näyttää siltä, ettei nestettä ole riittävästi.
 Laita 175 C uuniin noin 20-30 min.
Cheddarista saa väriä tähän ruokaan, joko enemmän tai vähemmän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti