sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

HYYDYTETYN KAKUN POHJA
 Teen yleensä kakut hyydytettyinä, koska ne voi rauhassa tehdä etukäteen ennen tarjoilua, vievät vähän tilaa jääkaapissa ja sitten koristella kevyesti juuri ennen esille laittoa. Ja pohjan teen aina samalla tavalla, vain keksilaatu vaihtelee. Usein käytän Digestiveä, koska sen maku on aika neutraali. Kaurakeksi on toinen suosikkini sen rouheisuuden vuoksi. Kanelista makua saa Bastogne-kekseistä halutessaan. Dominot ovat myös kivoja, mutta silloin rasvaa tarvitaan vähemmän, koska kekseissä on se täyte, joka mehevöittää pohjaa itsestään.
1. Voitele ensin neutraalilla ruokaöljyllä (esim. rypsiöljy) irtopohjavuoan reunat.
2. Siivilöi reunoihin tomusokeria (kakku irtoaa helpommin siististi, kun teet tämän).
3. Ota leivinpaperista pala ja leikkaa se kahtia.
4. Pingota leivinpaperit limittäin pohjan päälle ja kiinnitä reuna paikoilleen (paperit saa kätevästi vedettyä pois, kun kakun asettaa tarjoilulautaselle).
5. Tömistä vuokaa kerran pöytää vasten ja kääntele vuokaa siten, että ylimääräinen irtoava tomusokeri vielä kiinnittyy reunoihin.
6. Painele keksimuruseos vuoan pohjalle ja valmista täyte.

Peruspohja (n. 24 cm halk. vuokaan):
n. 200 g keksejä
75 g voita tai margariinia

Murskaa keksit tehosekoittimella tai vahvan muovipussin sisällä esim. kaulinta apuna käyttäen. Sulata rasva ja sekoita keksimuruihin. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti