tiistai 12. heinäkuuta 2016

KANAPYÖRYKÄT CURRYKASTIKKEELLA
 Kesälläkin tarvitaan arkiruokaa eli kun joka päivä pitää kuitenkin kokata, niin tässä nopeasti valmistuva ja kaikille maistuva ruoka. Lihapullia en osta koskaan kaupasta valmiina, vaan teen itse uunissa ja näin tein nyt myös kananpojan jauhelihasta. Kalkkunan ja kanan jauhelihaa on tosi hyvin tarjolla kaupoissa ja olen huomannut, että varsinkin nuoriso suosii näitä vähärasvaisia lihoja. 
 Pyörykkätaikinan teko ei vie kauaa ja sillä aikaa, kun pyörykät ovat uunissa, valmistuu kastike ja riisit kiehuvat siinä sivussa. Lisäksi vähän revittyä salaattia ananaspalojen kera ja valmista tuli. Ainakin meille maistui!
KANAPYÖRYKÄT CURRYKASTIKKEELLA (n. 25 kpl)

400 g broilerin/kananpojan/kalkkunan jauhelihaa
(1 muna - ei välttämätön)
n. 1/2 dl ruokakermaa
1/2 pienestä sipulista
3 rkl korppujauhoja
1 tl suolaa
ruohittua valkopippuria
1 tl curryjauhetta

 Silppua sipuli pieneksi. Sekoita kulhossa ruokakermaan mausteet, sipuli ja korppujauhot. Lisää jauheliha ja sekoita sekaisin (älä vaivaa).
 Pyörittele vedellä kostutetuilla käsillä pyöryköiksi ja laita leivinpaperilla vuoratulle pellille.
 Paista 200 C n. 20 min. 15 minuutin jälkeen käännä pyörykät lastalla, että saat vähän paistopintaa pyöryköihin enemmän (ei välttämätöntä).
 Tarjoa currykastikkeen kera.
CURRYKASTIKE

3 rkl voita
1-2 tl curryjauhetta
3 rkl vehnäjauhoja
n. 3 dl ruokakermaa
(maitoa tarvittaessa ohentamaan kastiketta)
suolaa
valkopippuria

 Sulata voi kattilassa. Lisää curryjauhe ja anna kiehahtaa sekoitellen. Lisää jauhot ja sekoita hyvin, anna niitten myös vähän kiehahtaa. 
 Lisää kerma pikkuhiljaa kaataen ja koko ajan sekoittaen, etteivät jauhot paakkuunnu. Lisää tarvittaessa maitoa, jos kastike on liian paksua. Mausta suolalla ja pippurilla. 
 Laita pyörykät vähäksi aikaa kastikkeeseen, että maut tasaantuvat. Voit lisätä maitoa vielä tässäkin vaiheessa, jos on tarve.
Hyvää ruokahalua!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti