maanantai 4. heinäkuuta 2016

KESÄINEN KAKKU TUOREJUUSTOISTA JA SUKLAASTA
 Jaa, mistä se ajatus taas lähti! No, tällä kertaa jälleen kerran tyttären kanssa tehdystä ruokakauppareissusta ja sen tuloksena hamstratuista Valion tuorejuustoista. Tyttäreni huomasi hyllyssä uuden Mustaherukkatuorejuuston ja sen seuraksi poimittiin vaniljainen tuorejuusto myös. Ja muutamaksi päiväksi ne unohtuivat jääkaappiin. Kunnes.
 Tuli viikonloppu ja miehellä alkoi loma ja poikanen oli palannut vuoden reissultaan toiselta puolen maailmaa ja oli perjantai... Aurinko paistoi ja mietin menisinkö pihalle vai alkaisinko touhuta keittiössä. Keittiö voitti (koska ajattelin, että ulos ehdin sen jälkeenkin) ja pari kulhoa ja sekoittelua ja maistelua ja kakku oli jääkaapissa hyytymässä ennen kuin huomasinkaan.
 Ehdin siis pihalle vähän nyppimään rikkaruohoja ja keinuun istuskelemaan ja lukemaan ja sillä aikaa kakku jähmettyi tarjoilukuntoon ja illalla oli aika maistella. Tuhtia tavaraa, suklaan täyteläisyyttä ja mustaherukan kirpeyttä ja vadelmien makeutta. Ah, mikä ihana jälkiruoka - tai kahviherkku tässä onkaan!
HYYDYTETTY VADELMAINEN MUSTAHERUKKA-SUKLAAKAKKU

Pohja: (20 cm halk. vuokaan)
n. 170 g Digestive-keksejä
n. 60 g voita tai margariinia
Täyte 1:
2 dl kuohukermaa
1 prk (200 g) Valion mustaherukkatuorejuustoa 
1/2 dl sokeria
n. 1/2-1 dl vadelmia
3 rkl vettä tai seka- tai mustaherukkamehua
3 liivatetta
Täyte 2:
1 prk (200 g) Valion vaniljatuorejuustoa
100 g tummaa suklaata
+ 4 palaa tummaa suklaata
1/2 dl maitoa
2 liivatetta

Tee pohja tämän ohjeen mukaan.
 Laita ensimmäiset kolme liivatetta kylmään veteen pehmenemään. 
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sekoita vaahtoon mustaherukkatuorejuusto ja sokeri. Sekoita joukkoon (varoen sulatetut, jos käytät pakastettuja) vadelmat. Vadelmista tulee myös kaunis väri muuten aika harmahtavaan mustaherukkatuorejuustoon. Kiehauta vesi tai mehu, purista liivatteet ja sekoita ne kuumaan nesteeseen hyvin.
 Kaada liivateneste hyvin sekoittaen kermajuustovaahtoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet toisen täytteen.
 Laita toiset kaksi liivatetta kylmään veteen pehmenemään. Sulata tumma suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa varovasti, välillä sekoittaen. Vatkaa vaniljatuorejuusto notkeaksi ja kaada samalla sekoittaen sula suklaa sekaan nopeasti.
 Kuutioi 4 palaa suklaata pieniksi ja sekoita suklaavaahtoon.
 Kuumenna maito ja purista liivatteet ja sekoita ne kuumaan maitoon hyvin. Sekoita maitoseos suklaavaahdon sekaan nopeasti, mutta hyvin.  Kaada suklaaseos mustaherukkaseoksen päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 4 tuntia tai yön yli.
 Koristele marjoilla ja tomusokerilla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti