tiistai 9. elokuuta 2016

KANTTARELLILASAGNE
 Sain taas kasan kanttarelleja - en metsästä, vaan vanhemmiltani. Näyttää aika moni muukin viettäneen aikaa metsässä ja saaliina monella valtavasti sieniä. Mietiskelin, että tekisinkö perinteisesti sienipiirakkaa vai mitä ihmettä... Ja silloin sattui silmiini Hellapoliisin sivuilta herkullisen kuuloinen resepti. Lasagne kanttarelleista! Ihan pakko oli kokeilla ja olipa niin hyvää! Nyt kokeilemaan muutkin!
KANTTARELLILASAGNE

50 g voita tai margariinia
1 iso sipuli silputtuna
2 rkl fariinisokeria
1 l kantarelleja
2 porkkanaa raastettuna
(1 pieni palsternakka raastettuna tai 1 porkkana lisää)
2 rkl vehnäjauhoja
7 dl maitoa
1 tl pizzamaustetta
1 tl suolaa
1 rkl viherpippureita
150-200 g juustoraastetta
lasagnelevyjä

Sulata voi tai margariini paistokasarissa tai paistinpannussa.
Kuullota sipulisilppua hetki.
Lisää joukkoon fariinisokeri ja puhdistetut ja pieniksi pilkotut kantarellit.
 Kääntele kantarelleja muutaman minuutin ajan, kunnes ne hieman pehmenevät ja luovuttavat kosteutta pois.
 Lisää joukkoon porkkana- ja palsternakkaraaste ja jatka ainesten sekoittelua hetki.
 Siirrä kattilaan ja ripottele joukkoon vehnäjauhot ja sekoittele ainesten joukkoon.
 Lisää maito, mausteet ja suola, sekä käsin murustetut viherpippurit.
 Anna kastikkeen kiehua noin viisi minuuttia miedolla lämmöllä ja lisää lopuksi juustoraaste.
 Jaa kastike kerroksittain lasagnelevyjen kanssa uunivuokaan ja päällimmäiseksi vielä vähän juustoraastetta.
 Kypsennä 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Anna ruoan vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti