keskiviikko 17. elokuuta 2016

PUNAJUURIRISOTTOA AURAN JA PROCIUTTON KERA
 Viikonloppuisin risotto on meillä aika suosittu vaihtoehto illan ateriaksi. Syksyn juurekset ovat tällä hetkellä helposti saatavissa ja nopeasti valmistuvia ja siihen liittyy myös tämän kertainen risottommekin. Olen tehnyt punajuuresta aiemminkin tätä italialaisherkkua, mutta tällä kerralla tuli vielä vähän tuunailtua lopputulosta. Olipa taas hyvää!
PUNAJUURIRISOTTO AURAN JA PROCIUTTON KERA

n. 150 g eli pari pientä punajuurta
2 dl risottoriisiä
1 salottisipuli
5-6 dl kasvislientä
öljyä tai voita
1 dl parmesan-juustoraastetta
suolaa
mustapippuria
persiljaa
Aura-juustoa
4 siivua prosciutto crudoa eli ilmakuivattua kinkkua

 Kuori ja raasta punajuuret karkealla terällä. Silppua salottisipuli pieneksi. Raasta parmesan. Kuumenna kasvisliemi eri kattilassa.
 Laita ilmakuivatut kinkkusiivut leivinpaperin päälle pellille ja paista 180 C uunissa noin vartti, kunnes siivut vähän kuivuvat. Ota pois ja anna jäähtyä.
 Kuumenna öljy tai voi isossa kattilassa. Lisää ensin punajuuriraaste ja kuullottele muutama minuutti. Lisää sipulit ja kuullota hetki ja lisää lopuksi riisit, sekoita kunnes rasva on imeytynyt seokseen.
 Lisää joukkoon kasvislientä n. desi kerrallaan, sekoittele välillä, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Jatka nesteen lisäämistä ja sekoittelua. Kypsä risotto on kosteaa ja mehevää, mutta riiseissä on vielä purutuntumaa. Keittoaika on noin 20 minuuttia.
 Raasta parmesaanijuustoa ja lisää valmiiseen risottoon ja sekoita.
Mausta vielä mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla (tarkista maku).
 Laita annokset lautasille: ensin risottoa, raasta päälle parmesania ja ripottele persiljaa, leikkaa päälle muutama pala Aura-juustoa ja viimeiseksi laita päälle muutamaan palaan murrettuja prociutton paahdettuja paloja.
Pidä kasvisliemi koko ajan lämpimänä, että risottoriisi kypsyy tasaisesti eikä vain pehmene päältä ja jää sisältä raa'aksi.
Kasvisversio  toteutuu helposti ilman prociuttoa, mutta tällaisille sekasyöjille, se antoi mukavaa rapeutta ja lisää suolaisuutta annokseen. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti