maanantai 15. elokuuta 2016

RAPUKAKUT
 Tein eilen kanttarelleista kohokasta ja sen kanssa rapukakkuja. Viikonloppuisin sitä jaksaa aina väkerrellä vähän enemmän ja kokeilla uutta. Alkuperäisessä Viinilehden ohjeessa, jota vähän muokkasin, ehdotettiin, että nämä voisi painella pyöreään muottiin ja sitten paistaa. Näistä omista kakkusistani tuli vähän kuin kalapihvejä ainakin muodoltaan, mutta maku oli rapuisa. Tytär osti kaupasta valmista remoulade-kastiketta ja se täydensi hyvin rapukakkujen aika mietoa makua.  
 Vaihteluksi aika kiva vaihtoehto vaikka alkupaloiksi nämä rapukakut. Niistähän voi tehdä aika pieniäkin, jolloin ne menisivät vaikka sormisyötävänä kuin pienet coctailpalat. Itse tein näistä sellaisia, että sain ne paistettua parilla pannukerralla eli niitä tuli 12 kpl.
RAPUKAKUT

200 g isoja katkarapuja

200 g lohta
1 salottisipuli
1/2 punainen paprika (tai oman maun mukaan enemmän)
2 kananmunaa
n. 100 g creme fraichea
2 vaaleaa leipäpalaa (esim. isoja paahtoleipäpaloja)
1 tl suolaa

 Laita ensin montitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen katkaravut ja kala ja hienonna niitä vähän. Lisää kaikki loput aineet (sipulin ja paprikan voi silputa pieneksi ensin) ja surauta aika hienoksi.

 Nostele paistinpannuun, jossa öljyä tai voita, parilla lusikalla massaa ja taputtele pyöreiksi ja litteiksi. Anna paistua kakkuihin kaunis väri ja paista myös toiselta puolelta. Paista joko miedolla lämmöllä kypsäksi pannulla tai pannulla pikaisesti väri ja loppuun uunissa 180 C n. vartin verran.

Minun reilun kokoiseen pannuuni mahtui hyvin kuusi kakkua/pihviä kerralla. Ja kuten kirjoitin, taputtelin ne rouheasti parin lusikan avulla.
Muutama pihalta nappaistu ruohosipuli päälle ja annos on valmis!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti