keskiviikko 12. lokakuuta 2016

KANALASAGNE
 Kuuntelin tänään radiota, kun siellä keskusteltiin syksyisistä lohturuo'ista. Itselläni ei ole mitään erityistä lohturuokaa, mutta lasagne on varmaan yksi niistä, joita voisin syödä useinkin. Jotenkin sen tuoksu on jo niin veden kielelle saava, että yleensä aina poltan suuni, kun alan surutta ahmia annosta antamatta sen jäähtyä tarpeeksi! Ja kun miettii sitä valuvaa juustoa, ei voi olla ottamatta toistakin lautasellista vaikkei ensimmäistäkään olisi vielä saanut syötyä.
 Heräsivätkö makunystyräsi? Minulla ainakin taas uudelleen. Ja nyt oli vuorossa kanasta tehty versio. Vähintään yhtä hyvää, kuin jauhelihasta tehty ja yhtä koukuttavaa. Kannattaa aina vähän varioida, koska siitä saa hyvän tekosyyn aina syödä lasagnea uudelleen ja uudelleen.
KANALASAGNE

400-500 g kanaa (fileinä tai suikaleina)
1 iso sipuli
1 iso porkkana
2-3 valkosipulin kynttä
öljyä
1-2 tl pizzamaustetta
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
1/2-1 dl vettä
Juustokastike
3 rkl voita
1/2 dl vehnäjauhoja
n. 8 dl maitoa
1 tl suolaa
valkopippuria
1/2 tl muskottipähkinää
1 dl juustoraastetta
Lasagnelevyjä

 Pilko kananfileet pieniksi paloiksi, jos käytät fileitä. Silppua sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi.
 Ruskista kananpalat öljyssä (ja pilko samalla vielä pienemmiksi). Lisää sipuli- ja valkosipulisilppu sekaan ja kuullottele. Lisää vähän ajan päästä porkkanaraaste pannuun ja sekoittele. Mausta vähän ajan jälkeen pizzamausteella, suolalla ja mustapippurilla. Lisää tomaattimurska pannulle ja huuhtele purkki vedellä ja kaada sekaan. Anna hautua sen aikaa, kun teet juustokastikkeen.
 Laita kattilaan voi sulamaan ja lisää jauhot sekaan. Anna "kypsyä" vähän aikaa sekoitellen. Lisää maito vähän kerrassaan ja sekoita koko ajan hyvin, siten, että kastike paksuuntuu aina välillä. Mausta suolalla, valkopippurilla ja muskottipähkinällä. Lisää reilu puoli desiä juustoraastetta (jätä loppu juustoraaste päälle) ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Varo, ettei kastike pala pohjaan.

 Laita kanakastiketta uunivuoan pohjalle ohuelti ja sen päälle juustokastiketta. Levitä seuraavaksi lasagnelevyjä. Toista kerrokset niin monta kertaa, kuin sinulla on aineita. Itse laitan yleensä päällimmäiseksi kanakastiketta, juustokastiketta ja lopuksi reilusti juustoraastetta.
 Paista 200 C uunissa n. 40 min. Ota uunista ja laita kymmeneksi minuutiksi vetäytymään folion alle. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti