sunnuntai 9. lokakuuta 2016

TONNIKALAPIIRAKKA PELLILLE
 Nappasin Kakkuviikarin blogista helpon piirakkareseptin muutama päivä sitten ja viikonloppuna tuli sopiva väli kokeilemiseen. Yleensä suolaisia piirakoita tulee tehtyä iltapalaksi, mutta tällä kertaa tein tämän lauantaina päivällä. Tulimme pikaiselta aamupäivän kauppareissulta ja piti saada jotain nopeaa ruokaa. No, on toki nopeamminkin valmistuvia ruokia, mutta tämänkään tekemiseen ei mennyt paljoa aikaa. Ja sillä välin, kun piirakka oli puolisen tuntia uunissa, ehdin laitella pyykkejä ja järjestellä paikkoja.

 Pohja oli aivan loistava ja superhelppo - suosittelen ehdottomasti! Päälliseen jäin kaipailemaan lisämakua eli mietin, että joku ripaus tomaattikastiketta olisi varmaan sopinut hyvin ja tuonut ehkä lisää pizzamaista makua tähän. Täytteeksi sopivat kinkku tai kasvikset tai mitä nyt keksitkään tai mikä onkaan suosikkisi. Tonnikala jäi aika miedoksi maultaan, mutta ehkä juuri siksi, pidin myös tästä yhdistelmästä.  
PELTIPIIRAKKA

Pohja:
3 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
3/4 dl öljyä
2 1/2 dl vettä
Täyte esim.:
2 prk tonnikalaa öljyssä tai vedessä
3 tomaattia tai muutama kirsikkaluumutomaatti
1 sipuli renkaina
1 pallo mozzarellaa
juustoraastetta
mustapippuria

oreganoa

1. Laita kulhoon kuivat aineet ja sekoita esim. puuhaarukalla. Lisää kananmunat, öljy ja vesi. Sekoita tasaiseksi (tulee löysähköä).
2. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille (itselläni oli pienempi pelti käytössä, n. 25 x 40 cm).
3. Ripoittele päälle täytteet ja paista sitten 225 asteessa n. 25-30min.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti