maanantai 14. marraskuuta 2016

JUUSTOKEITTO
 Juustohamsterien äiti oli taas ollut hommissa ja jääkaappi tursusi erilaisia juustonkannikoita. Oli kovempaa ja pehmeämpää ja palaa ja raastetta. Ja sattumalta oli myös lauantai, jolloin päivällä syödään jotain kevyttä, pientä ja nopeaa, sillä ilta on se, johon panostetaan sitten erityisesti. 
 No, mikä meni ajatuksissa pieleen? Keitto valmistui kyllä nopeasti mutta kevyttähän se ei ollut. Mutta ah, niin herkullista! Pinnalle ripoteltiin vähän persiljasilppua ja paahdettua sipulisilppua ja kylkeen pala paahtoleipää - lauantain pikaruokaa parhaimmillaan 😃

JUUSTOKEITTO

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi
tilkka öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
7 dl kana-/kasvislientä
200 g juustoa (emmentaljuustoa tai mitä kaapista löytyy)
2 dl ruokakermaa
suolaa (varoen)
mustapippuria
1/2 tl muskottipähkinää
(2 rkl sinihomejuustoa)

 Kuullota sipulit öljyssä kattilassa ja lisää jauhot. Kypsennä muutaman minuutin ajan, kuitenkaan ruskistamatta niitä. Kaada kanaliemi joukkoon ja sekoita niin, että liemi suurustuu. 
 Lisää kerma sekä raastettu juusto keittoon ja sekoita keittoa miedolla lämmöllä kunnes juusto on sulanut. Lisää vähän sinihomejuustoa (voit jättää poiskin, sillä se on aika suolaista ja jää vähän kokkareiksi keittoon) ja ripaus muskottipähkinää. 
 Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Muista, että juustoista ja liemikuutioista tulee äkkiä suolainen maku, joten voi olla, ettet tarvitse ollenkaan lisäsuolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti