tiistai 1. marraskuuta 2016

LINDSTRÖMIN KIUSAUS
 Arkiruokaa parhaimmillaan on tämä kiusaus, jonka valmistamiseen ei mene kauaa ja se maistuu hyvälle. Tämä syntyi tänään puoliksi vahingossa, kun mietin mitä tekisin jauhelihasta. Ajatukseni oli, että ei aina samaa ja siitä siirryin miettimään, että mitä kaapissa on. Olin jo melkein kuitenkin siirtymässä jauhelihakeiton valmistamiseen, kun silmiini osui pussi punajuuria. Asiat yhdistyivät yksi toiseen ja voilá! ja wau! mikä arkiherkku tästä syntyikään.

 Miettikää, vähän makeat punajuuret, ruokaisa jauheliha, rapsakka juustokuorrutus... Lähdin itse joogaan ja jätin kiusauksen (kirjaimellisesti) uuniin miehen valvottavaksi. Hyvin sujui ja kun tulin takaisin kotiin, oli melkein puolet vuoasta tyhjennetty. Kiusaus oli voittanut! Pakkohan se oli itsekin maistaa ja jep, hyvää oli. Tee sinäkin ja anna kiusaukselle pikkusormi - saattaa tosin viedä koko käden ;)

LINDSTRÖMIN KIUSAUS

400 g jauhelihaa (10 % naudanjauhelihaa)
1 iso sipuli
n. 4 keskikokoista perunaa
saman verran raakoja punajuuria
1 tl suolaa
1/2 tl timjamia
2-3 dl ruokakermaa
n. 1 dl juustoraastetta

 Kuori perunat ja punajuuret ja raasta ne karkealla terällä. Kuori ja silppua sipuli pieneksi.
 Paista jauheliha omassa rasvassaan melkein kypsäksi, lisää loppuvaiheessa sipulisilppu sekaan ja anna kuullottua jauhelihasta irronneessa rasvassa samalla sekoitellen.
 Lisää pannulle sekaan peruna- ja punajuuriraasteet ja sekoita vähän aikaa. Mausta suolalla ja timjamilla.
 Kaada sekaan ruokakerma (seos saa olla löysähköä) ja sekoita hyvin. Kaada seos uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta.
 Paista 200 C uunissa n. 30-40 minuuttia.
Sekoita raasteet hyvin jauheliha-sipulin sekaan. Aika iso paistinpannu kannattaa varata tähän.
Laita päälle juustoraastetta, paitsi jos et halua tai voi syödä juustoa, voit jättää kiusauksen ilmankin.
Paista uunissa, kunnes perunat ja punajuuret kypsyvät ja kiusauksen pinta vähän ruskistuu.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti