sunnuntai 22. tammikuuta 2017

KUHALLE LISUKKEITA
 linssejä ja porkkanaa
 Meillä toivottiin viikonlopuksi kalaruokaa ja päädyin kuhaan. Mutta en halunnut tehdä perusperunaa kalan seuraksi, joten piti siis keksiä jotain muuta. Kalan suolaisuuden vastapainoksi päädyin makeaan porkkanaan ja pikaisesti karamellisoituun kevätsipuliin. Linssit ovat houkutelleet minua pitkään ja löysin niillekin paikan tällä aterialla. Kokonaisuus oli toimiva ja herkullinen.
LINSSILISÄKE

1 dl vihreitä linssejä
1 iso salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä
suolaa
3 rkl sitruunamehua

 Laita linssit kylmään veteen likoamaan noin puoleksi tunniksi. Siivilöi linssit ja laita kiehuvaan veteen. Keitä n. 20 minuuttia ja siivilöi keitinvesi pois. Laita linssit takaisin kattilaan.
 Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet pieneksi silpuksi ja kuullota niitä paistinpannulla kunnes ne pehmenevät. Kaada sipulit linssien sekaan ja mausta ne suolalla ja sitruunamehulla. Tarkista maku.

KERMAISET PORKKANAT

2-3 porkkanaa
öljyä
1 dl ruokakermaa
muutama nokare Koskenlaskijan juustoa
suolaa
sokeria

 Kuori porkkanat ja keitä kymmenisen minuuttia. Kaada vesi pois ja anna vähän jäähtyä. Kuutioi porkkanat, laita öljyä paistinpannuun ja kaada porkkanat pannulle. Kuullottele vähän aikaa ja lisää ruokakerma sekaan. Kun kerma on kuumentunut, lisää muutama nokare Koskenlaskijaa ja sekoittele, kunnes juusto sulaa. Mausta ripauksella sokeria ja suolaa.
Mies paistoi alkuruoaksi pieniä muikkuja ja ne olivat ihanan rapeita. Pääruokana jatkettiin kalalinjaa ja nautittiin kuivaa valkoviiniä. Herkkua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti