keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

HATSAPURI - JUUSTOLEIPÄ
 Telkkari tuntuu olevan täynnä erilaisia ruokaohjelmia ja varsinkin eri julkisuuden henkilöiden isännöimiä ohjelmia. Viimeksi hehkuttelin Rick Steinin reissuja ja nyt on vuorossa Ville Haapasalo. Tulokulma näihin ruokiin on hiukan erilainen, mutta mielenkiinnolla näitäkin seuraa.
 Eli tämä iltapala sai innoituksensa Villen reissuilta ja vuorossa oli siis gruusialainen juustoleipä. Kermaviilillä "hapatettu" taikina, jota ei kohoteta vaan annetaan levätä viileässä ennen leipomista. Ja sisällä lämpimänä ihanasti valuvaa juustoa! 
Kevään pinkit tulppaanit ja iltatee juustoleivän kera ilahduttaisivat varmaan ketä tahansa.

VILLE HAAPASALON HATSAPURI (2 kpl)


Taikina
100 g (1/2 prk) kermaviiliä
1 kananmuna
noin 3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
Täyte
125 g (1 pallo) mozzarellaa
n. 80 g fetajuustoa
1 kananmuna

Lisäksi
1 kananmuna 
voiteluun voita

 Sekoita kaikki taikinan ainekset kulhossa ja vaivaa kimmoisaksi. Anna seistä jääkaapissa vähintään 2-3 tuntia tai vaikka yön yli.
 Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
 Pilko mozzarella ja feta pieniksi paloiksi. Riko kananmuna esim. lasiin ja sekoita haarukalla rakenne rikki. Sekoita juustot ja suurin osa kananmunasta käsin nyppien (säästä vähän kananmunaa voiteluun, niin et tarvitse enää enempää munia).
 Jaa taikina kahteen osaan ja kauli niistä pyöreät pohjat, halkaisijaltaan noin 20 cm.
 Levitä täyte taikinoiden keskelle, jätä reunoille muutama sentti tilaa. Sulje leivät vetämällä taikinaa täytteen päälle nyytiksi. Nipistele reunat tiiviisti yhteen ja taputtele leipä littanaksi. Käännä leivät ylösalaisin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
 Voitele munalla ja paista uunissa noin 15 minuuttia, kunnes leipä on ruskistunut pinnalta ja taikina kypsää.
 Voitele kuumat leivät voilla ja tarjoa lämpimänä (varo kuitenkin tirskahtelevaa kuumaa juustoa).
Kauli taikinapalat pyöreiksi ja laita täytettä leipien keskelle.
Venytä reunat keskelle ja nipistele taikina kiinni.
Voitele leivät kevyesti kananmunalla.
Leivät paisuivat uunissa kuin pitaleivät. Jännitin vain, että pysyvätkö täytteet leipien sisällä.
Voitele paistuneet, ruskettuneet leivät voilla heti kuumana.
Ihana, valuva juusto lämpimässä leivässä on täydellinen iltapala.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti