keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

KENRAALI TSON TOINEN KANA (TAI TOFU)
Hesarin resepteistä jatkui Kenraalin herkut ja yhden kanaruoan tein jo Kenraalille pari viikkoa sitten. Nyt oli jääkaapissa iso parsakaali ja nippu kevätsipulia, joten tämä tofu-resepti oli kuin tehty myös kanaversioon, jonka siis tähän muokkasin. Alkuperäinen tofuversio on myös tässä nähtävillä. Vähän säädin myös kastiketta, sillä seesamiöljy kuuluu ehdottomasti näihin itäisiin ruokiin.

KENRAALI TSON TOINEN KANA (TAI TOFU)

1 parsakaali

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä 
rypsiöljyä paistamiseen 
   Kana:
n. 400 g broilerin filettä paloina tai suikaleina
3 rkl vehnäjauhoja
1 rkl maizenaa
1 tl suolaa
rypsiöljyä paistamiseen
   TAI Tofu:
250–270 g kiinteää maustamatonta tofua
½ tl suolaa
2 rkl maizenaa
rypsiöljyä paistamiseen
Kastike:
1 1/2 dl vettä
2 rkl hunajaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl sitruunamehua
2 tl maissitärkkelysjauhoa
½ tl chilihiutaleita

Viimeistelyyn: 1 kevätsipulinvarsi 

 Pilko kana suupalan kokoisiksi paloiksi. Ripottele päälle jauhot, maizena ja suola ja pyörittele ne kanoihin joka puolelle. 
 TAI Valmistele tofu. Valuta tofu ja puristele siitä käsin pois ylimääräistä nestettä. Kääri pala sitten puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen tai muutamaan arkkiin talouspaperia ja painele vielä nestettä pois mahdollisimman hyvin.
 Halkaise tofu kahtia ja leikkaa suupaloiksi. Laita pieneen kulhoon tai lautaselle 2 rkl maissitärkkelysjauhoa ja sekoita siihen ½ tl suolaa. Kierittele tofupalat jauhoseoksessa ja jätä odottamaan.
 
 Erottele parsakaali kukinnoiksi ja paloittele kukinnot pienehköiksi suupaloiksi. Kuori sipuli, halkaise se ja leikkaa ohuiksi puolirenkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista chilistä kanta, halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna chili. Kuori pala tuoretta inkivääriä ja raasta sitä hienolla terällä, kunnes saat 1 rkl raastetta.
 Sekoita kaikki kastikkeen ainekset yhteen pienessä kulhossa ja jätä odottamaan.
 Kuumenna öljyä wokkipannussa tai paistinpannulla. Paista parsakaalia ja sipulia noin viisi minuuttia.
 Lisää valkosipuli, chili ja inkivääri, paista vielä minuutti.
 Lisää kastike ja kiehauta. Alenna lämpöä ja hauduta hetki, kunnes kastike on sopivan paksua.
  Kuumenna öljy toisessa pannussa ja paista kanat tai tofu kullanruskeiksi.
Lisää paistetut kanat tai tofut kastikkeeseen. 
 Viimeistele viipaloidulla kevätsipulilla ja tarjoa keitetyn nuudelin tai jasmiiniriisin kanssa.
Kaikki ainekset valmiina odottelemassa paistamista.
Herkullista tuli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti