tiistai 14. maaliskuuta 2017

SITRUUNA-LAKRITSI-JÄLKKÄRI
50 shades of grey... mistäköhän tuokin tuli mieleeni. No ehkä tämän jälkiruokaherkun värityksellä oli osansa tässä ja hetken luulin ottaneeni mustavalkoisen kuvan. Mutta kyllähän tuolta lasin pohjalta pieni muru keksiä pilkottaa eli värikuvakin voi olla joskus väritön.
Jääkaapin sisältö määrittele tämän illan puuhailut ja kaikkien salmiakin ystävien kannattaa tästä poimia vinkki iltapalaan tai jälkiruokaan.

SITRUUNA-LAKRITSI-JÄLKKÄRI

2 dl kuohukermaa
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 rkl sitruunamehua
1 prk Valion sitruuna-lakritsirahkaa
1 kaurakeksi (tai joku muu) / annos
2 tl turkinpippuri-crushia / annos

 Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Purista noin puolen sitruunan mehu eli pari-kolme ruokalusikallista ja mausta kerma sillä.
 Murusta lasin tai annosmaljan pohjalle yksi keksi. Lusikoi päälle sitruunakermaa ensin ja sitten reilu lusikallinen maustettua rahkaa. Ripottele teelusikallinen turkkaricrushia päälle. 
 Laita vielä uudelleen kermaa ja rahkaa ja päällimmäiseksi turkkaria.
Näistä aineista syntyy ihana herkku.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti