sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

THAI-ILTA KEVÄÄN KESKELLÄ
 Paluu Thaimaan lomalta aiheuttaa aina pieniä vieroitusoireita. Se lämpö ja ne maut - niitä jää kaipaamaan! Ja kun tytär toivoi viikonloppuna jotain kiinalaista tai thaimaalaista ruokaa, oli helppo sanoa, että tehdään!
 Olemme aiemminkin tehneet alkuruokana broileri-maapähkinäsalaattia ja sitä tehtiin tänäänkin, tosin broilerin jauheliha vaihtui broilerin suikaleisiin, jotka paistettaessa pilkottiin mahdollisimman pieneksi.
 Pääruokana oli Pad Thai, Culinarista -blogin reseptiä mukaillen. Olemme tehneet Pad Thaita joskus kanaversiona ja tällä kertaa siihen käytettiin isoja katkarapuja. Juomana oli tänään vuoden viinit -kisassa kunniamaininnan saanut espanjalainen cava Faustino. Tämä ihana, vähän pirskahteleva cava sopii loistavasti tällaisen mausteisen thairuoan kanssa.
PAD THAI KATKARAVUILLA

250g leveitä riisinuudeleita (meillä oli täysjyvänuudeleita)
2 dl katkarapuja
4 kevätsipulia
2-3 valkosipulinkynttä
150g mungpavun ituja
4 rkl ruokokidesokeria
4 rkl kalakastiketta
4 rkl tamarind-tahnaa
1 tl chilihiutaleita
1 lime
2 kananmunaa
1 dl suolapähkinöitä

 Keitä nuudelit pakkauksen ohjeiden mukaan (jätä napakoiksi). Silppua ainekset valmiiksi. Kevätsipulin varret( tai kesäsipulin) tulitikun pituisiksi tai pieneksi silpuksi. Huuhtele idut. Sekoita kulhossa ruokosokeri, kalakastike, tamarind-tahna sekä chilihiutaleet.

 Murskaa maapähkinät sekä paahda niitä hetki kuivalla (wokki) pannulla. Itse jätin paahtamatta ja toimi ihan hyvin. Laita kulhoon.

 Paista valkosipulia sekä sipulia öljyssä wokkipannussa hetki.Lisää nuudelit. 

 Lisää mausteseos ja sekoittele hyvin. Työnnä nuudelit syrjään ja lisää kananmunat keskelle wokin pohjaa, anna hetki hyytyä, sekoita puuhaarukalla ja sekoita sitten nuudeleihin. Lisää katkaravut sekä idut. Sekoita kahdella lastalla muutama minuutti. Purista päälle vähän limen mehua.

Tarjoile limelohkojen ja maapähkinämurskan kanssa. 

Alkuruoka tarjoiltiin tällä kertaa ilman chiliä, mutta sitä voi oman makunsa mukaisesti lisätä muutaman renkaan salaattiin.
Pad Thai on Thaimaalainen versio pyttipannusta. Pohja on usein nuudeleita ja mungpavun ituja. Sen jälkeen siihen voi lisätä,mitä kaapista sattuu löytymään. Toimii siis hyvin kanan tai lihankin kanssa.
Vähän limen mehua ja runsaasti suolaista maapähkinämurskaa päälle ja maut vievät taas takaisin lomalle.
Kattauksessa suunnattiin jo ajatuksia parin viikon kuluttua olevaan pääsiäiseen. Hennon vihreää ja vähän vaaleanpunaista valkoisella taustalla. Nautintoja kaikille aisteille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti