sunnuntai 7. toukokuuta 2017

KÄTY  eli KÄMPPÄ TYHJÄNÄ
 - NAISTEN ILTA YSTÄVÄN LUONA
 Kun ystävä kutsuu viettämään naisten iltaa, niin olen aina valmis. Ja kun iltaan sisältyy nyyttärit, jossa kahdeksan naista tekee yhdessä ruokaa ja nautiskellaan pitkän kaavan mukaan, on luvassa täydellisyyttä hipova ilta.
Ilta aloitettiin keittiössä valmisteluilla ja ensin päästiin nauttimaan emännän boolista ja yhden vieraan tekemästä voileipäkakusta.
Ensimmäiset raparperit puskevat jo maasta ja boolissa maistuivatkin raparperi ja mansikat.
Auringonvalo sai herkullisen kasviskakun suorastaan loistamaan ja kaikkien kehuman kakun maku oli mehevä. Ja katsokaa, miten upea voi olla näin yksikertainen koristelu! Arvaatteko, että emäntä pitää vihreästä 😉
Tovi vierähti, kun osa valmisteli salaattia ja osa ensimmäistä lämmintä ruokaa, joka laitettiin uuniin salaatin nauttimisen ajaksi. Salaattina oli eri vihreistä salaateistä koottu pohja, runsaasti päärynäkuutioita ja erikseen tarjottua ilmakuivattua kinkkua sekä tietysti palat patonkia. Kastike  oli tämän salaatin juju eli siinä oli maustamattomaan jugurttiin murusteltua sinihomejuustoa - aah!
Juomana nautittiin läpi aterian vieraitten tuomia kuohareita, tässä illan teemaan loistavasti sopiva Oodi vapaudelle!
Ensimmäisenä lämpimänä ruokana meillä oli kaksi piirakkaa; pinaatti-fetapiiras ja sipuli-paprika-porkkanapiiras.

PINAATTI-FETAPIIRAKKA
valmis, kaulittu lehti-/voitaikina
100 g pinaattia (tai nokkosia)
1 iso sipuli
öljyä
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
200 g fetajuustoa
3 dl kuohukermaa
3 munaa

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele taikina reilun kokoisen vuoan pohjalle ja reunoille.
Revi pinaateista ruodit pois, jos lehdet ovat isoja (voit myös ryöpätä lehdet tarvittaessa, paitsi jos käytät baby-pinaattia. Nokkoset pitää myös ryöpätä nopeasti). Silppua sipuli. Kuullota öljyssä sipuli pehmeäksi ja lisää sekaan pinaatit. Sekoittele vähän aikaa ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
 Sekoita munat ja kerma keskenään.
Laita taikinapohjan päälle ensin pinaatti-sipuliseos ja murusta sen jälkeen feta piirakkaan. Kaada päälle kerma-munaseos ja paista 200 C n. puoli tuntia.
Seuraavaksi siirryttiin taas keittiöön valmistelemaan toista lämmintä ruokaa ja kun on kevät, olivat pääosassa parsat!
Uuniin laitettiin myös pieniä uuniperunoita, joille tehtiin täytteeksi emännän itse savustamasta lohesta ja kermaviilistä ja ruohosipulista ihanan makuinen täyte. Toinen versio oli kasvissyöjille raikas täyte ilman kalaa.
Parsat nautittiin hollandaise -kastikkeen kera ja saatiinpa vielä jokaiselle perunoiden ja täytteen lisäksi palat uunifetaa.
Arvaatte varmaan, että tässä vaiheessa ilta oli ehtinyt jo pitkälle yöhön, mutta vielä oli odotettavissa jälkiruokaa.
Jälkiruokana oli espresson ja/tai Fresitan kanssa kaikille omiin jälkiruokakulhoihin hyydytetyt Lemonposset (resepti täältä *klik*) ja lautasellinen Rocky roadeja, joihin oli tällä kertaa upotettu suklaaseen vaahtokarkkeja, suffelipuffeleita ja turkinpippurirouhetta. Lautanen koristeltiin tuoreilla mansikoilla ja olipa se houkutteleva näky!
Kevät, aurinko, valkovuokot ja ystävät!
Syvällisiä keskusteluja, touhuilua, naurua, ajan katoamista, yhteenkuuluvuuden tunnetta!
Lämmin kiitos Sirpalle ja kaikille ihanille naisille illasta! 












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti