sunnuntai 21. toukokuuta 2017

NOKKOS-SAVULOHI-KÄÄRYLE
 Nokkosaika jatkuu ja samoin hortoilu. Jep, villiyrttien käytössä olen muuten aika surkea, mutta nokkosia saan lykättyä sinne sun tänne. Tällä kertaa kiehtoi nokkosten lisääminen munakaskääryleeseen ja täytteen idea lähti oikeastaan väreistä. Vihreän munakkaan rinnalle sopii hyvin jotain valkoista ja jotain punaista, joten lohi ja tuorejuusto oli valintani tällä kertaa. Niin, ja nokkosten sijaanhan voit käyttää taas pinaattiakin eli helppoa varioida. Taikina olisi voinut olla vähän vihreämpääkin, mutta aina eivät mielikuvat toteudu ihan sellaisenaan 😀
NOKKOS-SAVULOHI-KÄÄRYLE

2 munaa
4 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
n. 5 dl nokkosia (kerättynä ja ilmavasti astiassa)
Täyte:
1 rs (n.180g) piparjuurituorejuustoa
150 g kylmäsavulohiviipaleita
1/2 dl ruohosipulia silppuna
rouhittua mustapippuria
2-3 rkl sitruunan mehua

 Vatkaa kevyesti munat ja maito sekaisin. Lisää jauhota koko ajan sekoittaen hyvin. Mausta suolalla. Anna turvota sen aikaa, kun käsittelet nokkoset.
 Huuhtele nokkoset ja ryöppää eli kiehauta minuutin verran. Valuta. Leikkaa nokkoset veitsellä silpuksi (tässä vaiheessa nokkosia on enää vajaan puolen desin verran). Laita munakasseokseen ja sekoita.
 Kaada seos leivinpaperilla suojatulle suorakaiteen muotoiselle pellille (n.25 x37 cm). Paista 200 C uunissa n. 20 min.
 Kumoa toiselle leivinpaperille ritilän päälle jäähtymään.
Sekoita tuorejuustoon ruohosipulisilppu, sitruunan mehu ja rouhittu mustapippuri. Levitä jäähtyneen munakkaan päälle ensin savulohiviipaleet vierekkäin. Levitä sitten päälle tuorejuusto ja kääri pitkältä sivulta alkaen koko juttu rullalle. Kääri leivinpaperiin ja laita jääkaappiin jähmettymään.
 Leikkaa terävällä veitsellä kiekkoja tarjolle.
Kuohkea taikina pellille ja uuniin. Jos käytät isompaa ns. normaalia peltiä, lisäile kaikkia aineita tasaisesti.
Laitoin molempia juustoja, mutta pelkästä piparjuuresta olisi tullut maukkaampi, siksi tuota maustamatonta ei ole mainittu reseptissä. Ja ajattelin myös, että kylmäsavulohituorejuusto kävisi tähän loistavasti.
Jos et malta odottaa täytteen jähmettymistä, tulee viipaleista tällaisia suttuisia. Älä siis tee niin kuin minä, vaan niin kuin olen ohjeeseen kirjoittanut :)
Hyvä iltapala tai vaikka tarjottava juhlapöytään.
Kylmänä ja jähmettyneenä paloista saa ohuita ja siistejä. Kelpaisi kyllä juhliinkin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti