keskiviikko 10. toukokuuta 2017

PIPARJUURIKUORRUTETTU UUNILOHI
 Kahden aikuisen taloudessa voi välillä tehdä ruokaa simppelisti: vähän salaattia ja sen kanssa joko pihvi tai kanaa tai kalaa. Olin ostanut lohifileen pyrstön ja halusin selvitä ruoanlaitosta pikaisesti, mutta saada kuitenkin aikaan jotain hyvää.
 Kenellekään ei ole yllätys, että pidän juustoista, joten päätin kuorruttaa kalan juustolla ja laittaa uuniin. Olin ostanut aiemmin Pirkan piparjuuri-tuorejuustoa, mutten ollut vielä keksinyt sille käyttöä. Siispä tämä oli täydellinen tilaisuus. Ja miehen sanoin, olipa onnistunut lopputulos!
Kasvimaalta löytyi muutama tuore rypäs ruohosipulia. Ihana vihreys ja ihana tuoksu!

PIPARJUURIKUORRUTETTU UUNILOHI

1 ruodoton lohifilee (n. 600 g)
1 rasia (180 g) Pirkan piparjuuri-tuorejuustoa
1/2 dl ruokakermaa
vajaa puoli desiä ruohosipulisilppua
n. 3 rkl sitruunamehua
1-2 tlsuolaa
rouhittua valkopippuria
n. 1/2-1 dl emmental-juustoraastetta

 Laita lohi leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele päälle suola ja valkopippuri.
 Sekoita keskenään tuorejuusto, kerma, sitruunamehu ja ruohosipulisilppu. Levitä seos lohen päälle ja ripottele päällimmäiseksi juustoraaste.
 Paista kalaa 200 C uunissa noin parikymmentä minuuttia fileen paksuudesta riippuen. Vaihda lämpö grillivastuksille ja nosta kala ylimmälle uunitasolle viideksi minuutiksi tai kunnes juusto saa vähän väriä ja tulee rapsakaksi.
 Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.
Päälliseen tuleva tuorejuustoseos saa jäädä aika jämäkäksi.
Grillivastusten alla juusto sai väriä ja rapsakan pinnan.
Raikasta ja hyvän makuista!
Lasi pirskahtelevaa Vino Frizzante Pinot Noiria sopi hyvin sekä aperitiiviksi että tämän aterian seuraksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti