tiistai 6. kesäkuuta 2017

RAPARPERIKIISSELI
 Alkukesän yksi takuuvarmoista herkuista on raparperi. Siitä tulee tehtyä vaikka mitä - piirakoista hillokkeisiin. Ja tietysti perusjuttu: kiisseli. Onkohan ketään meikäläisen ikäistä, joka ei olisi syönyt kiisseliä lapsena? No minun kotonani sitä ainakin on ollut aina ja edelleen äitini keittelee kiisseliä ympäri vuoden. Alkukesällä kiisseli syntyy raparperista ja mikäli pakastimesta vielä löytyy, sekaan laitetaan viimeisiä mansikoita.
 Itse tein tämän kiisselin pelkästään raparpereista ja sen kanssa pitää tietenkin syödä jotain maitotuotetta, joten vatkasin Flora Vanillaa vaahdoksi ja näin oli kiisselillä kastikekin. Makumuisto suoraan lapsuudesta!
RAPARPERIKIISSELI

n. 1 l raparperin paloja
1 ½ l vettä
1 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

3-4 rkl perunajauhoja
1 dl vettä

 Alkukesän raparpereja ei tarvitse kuoria, mutta jos teet tätä myöhemmin kesällä, kuori varret ja pilko vasta sitten paloiksi. Laita raparperipalat, vesi ja sokeri kattilaan ja anna kiehua, kunnes raparperit pehmenevät. Mausta vaniljasokerilla.
 Sekoita perunajauhot ja vesi keskenään. Valuta seos ohuena nauhana höyryävään liemeen koko ajan sekoittaen.
 Anna kiisselin pulpahtaa. Älä keitä.
Ripottele kiisselin pinnalle hieman sokeria ja jäähdytä joko kylmässä vesihauteessa tai rauhassa jääkaapissa.
 Tarjoa jäähtyneenä kerma- tai vaniljavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti