torstai 22. kesäkuuta 2017

Taste of Tuusula 2017
(jälkiruoka)
 Jälkiruoan ajatus lähti suklaamoussesta. Löysin Fazerin superhelpon reseptin ja makealle mousselle piti löytää jotain kirpeää pariksi. Mietin jo vadelmaa, mutta päädyin sitruunaan. Ja kun löytyi kolmen raaka-aineen jäätelöresepti ilman jäätelökonetta, oli toinen osa sinetöity. Ja väriä ja lisämakua tuli mansikasta, josta tein coulis'n ja tuoreet mansikan puolikkaat vielä pisteenä iin päällä.

SITRUUNAJÄÄTELÖ (Kirbies's Cravings -blogista)

1 purkki sokeroitua kondensoitua maitoa
1 prk (125 gr) ranskankermaa
2 sitruunan mehu
1-2 sitruunan kuori

 Kaada blenderiin tai jonkin sortin tehosekoittimen kulhoon kondensoitu maito ja ranskankerma. Pese sitruunat ja raasta niitten kuoret. Purista sitruunoista mehu ja laita sitruunaraaste ja -mehu kulhoon (voit laittaa ensin vaikka vain yhden sitruunan kuoriraasteen ja maistaa tarvitsetko lisää).
 Sekoita hetki ja tarkista maku.
 Kaada pakastimenkestävään rasiaan ja pakasta yön yli.

 Ota n. puoli tuntia ennen tarjoilua huoneenlämpöön, että saat helpommin jäätelöstä paloja (tai palloja). 



SUKLAAMOUSSE

2 dl kuohukermaa
100 g taloussuklaata (tai 80 g tal.suklaa +20 g maitosuklaa)

 Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna suklaan jäähtyä vähän. 
(Ota tässä vaiheessa suklaata pieni lusikallinen/ruokailija ja laita suklaanokare leivinpaperin päälle. Vedä lusikalla nokare "lastun" muotoon. Laita paperi alustan kanssa jääkaappiin jähmettymään. Laita ennen tarjoilua lastupaperi pieneksi hetkeksi pakastimeen, niin saat irroitettua ne helpommin.)
 Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sitten 1/3 kermavaahdosta sulan suklaan sekaan varovasti käännellen. Sekoita hyvin. Lisää loppu kermavaahto ja sekoita.
 Laita joko annosmaljoihin tai jätä isoon kulhoon ja laita jääkaappiin "tekeytymään" vähäksi aikaa.

MANSIKKACOULIS

2-3 dl mansikoita (pakaste tai tuoreita)
n. 1/2 dl vettä (koko desi, jos käytät tuoreita mansikoita)
n. 1/2 dl sokeria (oman maun mukaan)

 Laita kaikki aineet kattilaan ja keitä kunnes mansikat pehmenevät kunnolla. Kuori vaahto lusikalla pois sitä mukaa, kun sitä tulee. Soseuta marjat sauvasekoittajalla. Kastikkeesta saa tulla aika paksua.

KOKOA annokset laittamalla ensin lautaselle mansikkacoulis'ta ja vedä se lusikalla raidaksi. Ota sitruunajäätelöstä jäätelökauhalla pallo ja laita se toiseen päähän mansikkaraidan päälle. 
Ota kaksi lusikkaa ja muotoile suklaamoussesta niiden avulla quenelleja ja laita se jäätelön viereen. Murusta keksistä (esim. Digestive, Kaura tms. keksi) murua ja ripottele murua poikittain lautaselle. Irrota suklaalastu varovasti ja laita se nojaamaan jäätelöpalloon. Lisää vielä lautaselle mansikan puolikkaat ja halutessasi sitruunamelissan lehtiä ja keto-orvokkeja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti