maanantai 19. kesäkuuta 2017

Taste of Tuusula 2017
 - kokkailua kotona
 Kun tietää pääsevänsä parin päivän päästä vuosittaiseen ruokatapahtumaan, Taste of Helsinkiin, ei mielessä pyöri juuri muu kuin ruoka. Ja kun vielä katselee ennakkoon tulevia ruoka-annosten kuvia, alkaa nähdä jo untakin ruoasta. Ainakin minulle käy niin. Ja siksipä pahinta tuskaa lievittämään päätin taas tehdä pre-tastet kotona.

 Suunnittelu lähti mielessäni pyörivistä kuvista ja viime viikkojen aikana silmiini osuneista resepteistä. Kun olin keksinyt jotain (esim. lohen) aloin miettimään värejä. Mikä täydentäisi punaista lohta? Mitä värejä saisin lautaselle? Ja sama jälkiruoan kanssa. Usein ravintoloiden jälkiruoat ovat kauniisti esille laitettuja ja niissä on useampi komponentti. Ja siksi päätin itse myös tehdä erilaisia juttuja, joita on helppo valmistaa etukäteen ja juuri ennen tarjoilua vain koota annokset.
 No tässä pieni katselmus ruokiin, joita sain aikaiseksi ja jälkikäteen laittelen tänne reseptejä myös.
Juomana oli läpi aterian pirskahteleva 
Pino Frizzante Pinot Noir Rosé.
Alkuruokana Lipstikka-nokkoskeittoa, ainekset suoraan omalta pihalta.
Pääruokana Lohivartaat, varhaisperunaa, hernepyreetä, palsternakkalastuja ja remoulade-kastiketta.
Jälkiruokana Sitruunajäätelö, suklaamousse, mansikkacoulis, suklaalastu ja crumble.

Pitkä tovi ruokapöydässä, välillä seuraavan ruoan valmistelua ja välillä herkuttelua. Kyllä on kiva kokkailla! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti