lauantai 9. syyskuuta 2017

FETA-PAPU-KASVISPAISTOS
 Syksyiset illat saavat ihmiset joko ryntäämään jumppasaleille tai kääriytymään lämpimään vilttiin ja vetäytymään sohvannurkkaan. Minussa on vähän molempia eli syksy saa sisimpääni polttavan tarpeen liikkua (ja samalla tuhota muutaman sentin vyötärölleni keräytynyttä uimarengasta...). Toisaalta sateisina iltoina tiukan työpäivän jälkeen sohva suorastaan kirkuu, että "tänne, tänne, täällä voi levätä ja nauttia rentoutumisesta". Yritä siinä nyt sitten taiteilla tarpeiden ja halujen välillä!

 Yksi keino voittaa sohva on ystävä, joka hakee sinut mukaansa jumppaan. Sitä ei kehtaa jättäytyä kotiin, kun toinen odottaa ulkona värjöitellen ja varsinkin kun on oma ajovuoro... 
 Mutta kun tulee se ilta, jolloin ystävällä on menoa, eikä hän pääse lähtemään, on sohva selvä voittaja. Ja varsinkin, jos ulkona sataa ja myrskyää. Paitsi. Sellaisina iltoina maltan hetken aikaa istua, kunnes päässäni alkaa hyrrätä ja sitten ponnahdan ylös kuin hyvin viritetty vieteri. Päähäni tunkeutuu resepti ja toinenkin ja siinä ei sitten auta muu kuin vyöryä keittiöön, kiskaista kaapin ovia auki ja alkaa kehitellä jotain niistä aineista, joita löytyy.

 Huh, mikä alkupuhe! Tämä vain siksi, että hiukan ymmärrätte sielunelämääni ja tätä tarvetta kokkailla. Se oikeasti synnyttää minussa energiaa. Sitä paitsi, mikä on mukavampaa kuin syöminen?
FETA-PAPU-KASVISPAISTOS

1-2 kesäkurpitsaa (n. 500 g)
2 porkkanaa
1 isohko sipuli
3 valkosipulinkynttä
öljyä
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 tl pizzamaustetta (tai itsellesi mieluista yrttimaustetta)
1 pieni prk (200 g) tomaattimurskaa
1 pkt (200 g) fetaa
1 dl ruokakermaa

 Pese kesäkurpitsat ja raasta ne karkealla terällä. Kuori porkkanat ja raasta myös ne. Kuori sipuli ja leikkaa se neljään osaan ja viipaloi ne. Leikkaa valkosipulinkynnet pieniksi.
 Kuullota sipuleita ja valkosipuleita vähän aikaa isolla paistinpannulla öljyssä. Lisää pannuun kesäkurpitsa- ja porkkanaraasteet ja jatka kuullottelua, kunnes kasvikset pehmenevät ja menevät vähän kasaan. Mausta suolalla, mustapippurilla ja pizzamausteella. 
 Lisää sekaan tomaattimurska, sekoita ja anna tekeytyä pari minuuttia. 
 Kaada seos uunivuokaan ja murenna feta sekaan. Kaada päälle ruokakerma ja sekoita vähän.
 Paista 200 C uunissa n.  25-30 minuuttia.
Tarjoa maalaisleivän tai paahtoleivän kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti