lauantai 2. syyskuuta 2017

VADELMASORBETTI
ja Välimerellinen ilta ystävien kanssa
 Illat vanhojen ystävien kanssa ovat korvaamattoman arvokkaita. Palata yhtäkkiä vuosissa taaksepäin ja kuitenkin elää juuri tässä hetkessä. Kuinka helppoa onkaan löytää se yhteys, vaikka vuosia olisi kulunut useampiakin viime näkemästä.
 Noin vuosi sitten tapasimme muutaman kouluaikaisen ystävän kanssa ja päätimme, ettei tapaamisia voi lopettaa siihen. No vuosi kului ja Iris muisti päätöksemme ja kutsui meidät jälleen kokoon. Sovimme tapaamisesta niin ajoissa, että kaikki varmasti pääsivät paikalle - nekin, joilla viimeksi oli jotain muuta ohjelmaa. Kahdeksan naista, ruokaa ja juomaa ja piiiitkä ilta puheen pulputuksen ja naurun pyrskähdysten myötä oli jälleen meille kaikille arvokas lisä muisteloiden joukkoon. Sovimme samalla, että järjestämme ensi keväänä isot juhlat, kun ylioppilaaksi pääsystämme tulee kuluneeksi 40 vuotta! Huh ja oho! Minne ne vuodet menivät!

 Tämän illan ruoka kääriytyi Välimerelliseen teemaan ja alkuruoaksi valmistin tomaatti-mascarponekeittoa ja sen kanssa vasta leivottua maalaispatonkia. Iriksen pääruoka oli kasvismoussaka ja lisukkeina tomaatti- ja kukkakaalisalaattia. Jälkiruoaksi valmistin vähän sitä ja tätä, joista kehkeytyi erilaisten makujen sinfonia. 
Samettinen tomaattikeitto taisi kolahtaa niillekin, jotka eivät muuten ole tomaattikeiton ystäviä.
Herkulliseen kasvismoussakaan tuli munakoison ja perunan lisäksi aurinkokuivattuja tomaatteja ja juustoista Bechamel-kastiketta.
Raikas tomaattisalaatti muodostui tomaattien ja ruohosipulin lisäksi hyvästä oliiviöljystä ja ripauksesta mustapippuria ja suolaa.
Raaka kukkakaali on tämän yksinkertaisen hyvän salaatin pohja (resepti lopussa).
Pitkä tovi keskusteluja ja nautintoja vanhojen ystävien seurassa - ihan parasta!
Mitäs me kokit 😊
Jälkiruokakimara, johon kuului suklaamoussea ja mustaherukkacoulis'ta, mascarponekermaa, kaurakeksicrumblea, ja vadelmasorbettia (resepti alla).

VADELMASORBETTI

6 dl pakastevadelmia
2 rkl tomusokeria
1 valkuainen
0,5 dl sokeria

 Soseuta kohmeiset marjat tomusokerin kanssa sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Laita sose pakastimeen odottamaan.

 Vatkaa valkuainen ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Ota marjasose pakastimesta ja kääntele valkuaisvaahto joukkoon. Anna sorbetin jähmettyä pakkasessa parin tunnin ajan. Vuole palloja kuumalla jäätelökauhalla tarjoilua varten.

 Jos sorbetti on pakastimessa pidempään, ota se huoneen lämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoilua.

KUKKAKAALISALAATTI

1 kokonainen kukkakaali
n. 150 g piparjuurituorejuustoa
n. 1 1/2 dl kreikkalaista/turkkilaista jugurttia
ruohosipulisilppua

 Leikkaa/taittele kukkakaali pieniksi paloiksi(kukinnoiksi). Sekoita tuorejuusto ja jugurtti sekä ruohosipulisilppu keskenään. Kaada kastike kukkakaalien sekaan ja laita pariksi tunniksi jääkaappiin tekeytymään.
Illan myöhäisinä tunteina, vatsat täynnä, tutkimme vanhoja valokuva-albumeja ja naureskelimme abivuotemme tempauksille. Yhdessä meillä muisti vielä toimi loistavasti ja saimme nimettyä aika joukon koulukavereitamme sekä opettajia. Katsotaan, keitä kaikkia meitä kokoontuu ensi keväänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti