sunnuntai 22. lokakuuta 2017

LÄMMIN NUUDELISALAATTI ITÄMAISITTAIN
 Pientä askartelua etukäteen ja valmistusvaihe on nopea. Kuulostaa hyvälle - eikö! Nämä itämaisittain (tarkoittaa ehkä lähinnä thaivivahdetta) maustetut kalapihvit * ovat herkullisia, kevyitä ja maistuvia ja niitä teen aina silloin tällöin. Lisukkeet ovat vaihdelleet aina sen mukaan, mitä kaapista on löytynyt tai mitä muuta on ollut pöydässä.
 Tytär oli käymässä ja ajattelin, että jotain lämmintä lisuketta pitäisi kalapihveille keksiä ja thai-/kiinalainen ruoka toi mieleeni nuudelit. Kurkistus kaappiin ja tällaista syntyi! Värit ja maut kohdillaan!

NUUDELI-KASVISSALAATTI

1-2 kerää tms. kokojyvänuudeleita
kourallinen vihreitä pitkiä papuja
kourallinen sokeriherneitä
1 chilipalko
1 porkkana
1 sipuli
öljyä
2 rkl kalakastiketta
2-3 rkl thai sweet chili -kastiketta
pari hyppysellistä sormisuolaa

 Leikkaa porkkana ohuiksi tikuiksi. Leikkaa sipuli neljään lohkoon ja suikaloi ne. Silppua sipuli pieneksi. Leikkaa herneet vinottain puoliksi ja pavut puoliksi.
 Keitä nuudelit lähes kypsiksi. Kiehauta pavut pari minuuttia.
 Laita pannulle öljyä ja kuullota porkkanoita, chiliä ja sipuleita ensin vähän aikaa. Lisää pannulle valutetut pavut ja herneet. Sekoittele. Lisää valutetut nuudelit ja mausta.
Värikäs nuudelisalaatti sopii lisukkeeksi moniin itämaisiin ruokiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti