keskiviikko 6. joulukuuta 2017

ITSENÄISYYSPÄIVÄN KAHVIT TÖISSÄ JA MUSTIKKAMALJAT
 Huikea "Suomi 100" -vuosi on huipentumassa itsenäisyyspäivän viettoon ja työpaikoilla järjestettiin itsenäisyyspäivän aattona sinivalkoisia kahvitilaisuuksia. Niin myös meillä. Lähdin suunnittelemaan tarjoiluja suomalaisten raaka-aineitten ympärille ja tietysti värit olivat myös mielessä - sininen ja valkoinen. Osa väreistä toteutui enemmänkin kattauksessa, mutta kaiken kaikkiaan tunnelma oli juhlava.
Kynttilät, värillinen valosarja, siniset servetit ja kaitaliina, sekä tarjoilut loivat hienon näkymän.
Alkumaljoina juotiin Karpalo-kivennäisvettä, joissa koristeena oli muutama rosmariinin lehti ja pari karpaloa.
Kahvin kanssa nautittiin mustikkamaljat, jotka olin laittanut pieniin laseihin ja tietysti Fazerin sinistä suklaata.

MUSTIKKAMALJAT (20 pientä)

Valkosuklaa-vaniljapannacotta - pohjakerros

3 liivatetta
2 dl kuohukermaa
vaniljatanko
1-2 tl sokeria
100 g valkosuklaata
2 dl turkkilaista paksua jugurttia

 Pane liivatelehdet kylmään veteen n. 5 minuutiksi.
Kaada kerma ja vaniljatanko sekä sokeri kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen ja anna kiehahtaa kevyesti. Ota kuuma kattila liedeltä pois. Poista vaniljatanko tässä vaiheessa. Lisää suklaapalat joukkoon yksi kerrallaan koko ajan sekoittaen. Purista liivatelehdistä vesi pois ja lisää ne seokseen. Sekoita hyvin.
 Anna massan jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää jugurtti joukkoon ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa vaniljasokeria. Sekoita viimeisen kerran huolellisesti ja kaada seos tarjoiluastiaan, esimerkiksi laseihin, jälkiruokakippoihin tai yhteen suurempaan kulhoon.
Anna pannacottan jähmettyä jääkaapissa ainakin tunti tai pari ennen kuin lisäät seuraavan kerroksen.


Mustikkatäyte - välikerros

3 liivatetta
3 dl mustikoita
2 1/2 dl (1 prk) vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
2-3 rkl sokeria (tai oman maun mukaan)
sinistä pastaväriä (halutessasi sinisemmän värin)

 Laita mustikkatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen vaniljarahka ja sokeri.
Soseuta mustikat (pakastemustikoita ei tarvitse valuttaa). Erota noin desilitra mustikkasoseesta ja kuumenna se kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita kerma-rahkavaahdon joukkoon liivate-mustikkasose, loput mustikkasoseesta. Halutessasi voit sävyttää täytettä sinisemmäksi sekoittamalla joukkoon pastaväriä.

 Lisää jokaiseen tarjoilukippoon pari-kolme lusikallista mustikkatäytettä ja laita annokset jähmettymään jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.

Koristeluun

kermavaahtoa 
sinisiä nonparelleja

 Pursota kermavaahdosta ruusukkeet mustikkamaljojen pinnalle ja koristele nonparelleilla.

Hyvää itsenäisyyspäivää ja onnea 100 vuotiaalle Suomelle!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti