lauantai 20. tammikuuta 2018

PAAHDETTU PORKKANASOSEKEITTO
 Talvisten päivien - tai minkä tahansa päivien - herkkuruokaa ovat omasta mielestäni sosekeitot. Valmistuvat nopeasti, sekaan voi heittää, mitä kaapista löytyy ja ovat ihanan makuisia ja terveellisiä. Niin monta hyvää puolta, että ihan pakko oli taas yksi sosekeitto valmistaa.
 Olin ajatellut ensin mennä takuuvarmalla pikkupoltteella eli porkkana-inkiväärikeitolla. Se kuuluu jotenkin tähän kylmään vuodenaikaan, eikö vaan. Mutta sitten näin paahdetun porkkanakeiton reseptin (minusta alkaa tuntua, että joka toisessa postauksessa kirjoitan, että "mutta sitten" tai "näin jossakin") ja ajattelin, että kokeilemisen arvoiselta kuulostaa.
 Ja olihan se sitä. On se aika hauskaa, miten pienillä toimenpiteillä saadaan aina vähän eri makuja esiin. Kokeile!


PAAHDETTU PORKKANASOSEKEITTO

1 kg porkkanoita
1 iso sipuli
2-3 rkl öljyä
1 iso valkosipulinkynsi
n. 8 dl - 1 litra kasvislientä
2 dl punaisia raakoja linssejä
1 tl kuivattua rakuunaa
mustapippuria

 Kuori ja lohko sipuli ja porkkanat ja levitä ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. 
 Murskaa valkosipulinkynsi pieneksi ja sekoita se öljyyn. Ripottele valkosipulilöljy kasvisten päälle. 
 Paahda uunissa 200 asteessa n. puoli tuntia. 
 Valmista sillä välin kasvisliemi (liemikuutio tai fondi ja vesi). Huuhtele linssit huolellisesti vedellä ja laita linssit kiehumaan kasvisliemeen n. 20 min. 
 Ota paahdetut porkkanat ja sipulit uunista, lisää ne linssien sekaan ja keitä kypsäksi (n. 10 min, kokeile kasviksia, että ne ovat pehmenneet). Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää vettä,jos keitto on mielestäsi liian sakeaa tai poista vettä ennen soseuttamista, jos näyttää, että nestettä on liikaa. Ota neste kuitenkin talteen, koska saat sitä helposti lisättyä, jos soseuttamisen jälkeen tarvitsetkin sitä. Lisää mausteet.
 Tarjoile esim. raejuuston kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti